Samsung Gear VR

8.5 Total Score
Zeer betaalbare VR ervaring - powered by Oculus

Dit instapmodel VR bril is een samenwerking van Samsung en Oculus. Klik je mobiele telefoon in de bril en ervaar op een voordelige manier hoe indrukwekkend virtual reality kan zijn.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van virtual reality en heb je een recente Samsung smartphone? Dan kan je als één van de eerste consumenten virtual reality ervaren door je telefoon in de Samsung Gear VR te plaatsen.

Wat is de Samsung Gear VR?

De Samsung Gear VR vormt samen met je Samsung smartphone een mobiele virtual reality headset. De technische werking is vergelijkbaar met die van virtual reality headsets als de Oculus Rift, maar de getoonde beelden worden in dit geval niet door een pc, maar door je smartphone gegenereerd. Hierdoor is er geen noodzaak voor allerlei kabels en is Samsung’s VR systeem perfect om onderweg, in het vliegtuig of op de bank virtual reality te ervaren. Je smartphone vormt in dit geval het scherm dat voor je ogen geplaatst wordt, terwijl sensoren in de headset zorgen dat je bewegingen naar de virtuele wereld vertaald worden. Deze headset is overigens ontwikkeld in samenwerking met Oculus VR, waardoor zowel de content als de technologie vele malen uitgebreider is dan bijvoorbeeld bij VR Box of Google Cardboard het geval is.

 

samsung gear vr met galaxy s 6 web

 

Voor hoeveel kan ik de Samsung Gear VR kopen?

Je kunt de Samsung Gear VR kopen voor rond de 130 euro. Dit is alleen voor de VR bril, je hebt daarnaast nog een geschikte Samsung smartphone voor nodig. Deze virtuele headset is daarmee een stuk prijziger dan andere varianten die gebruik maken van je smartphone.

Waar kan ik deze VR bril kopen?

De Gear VR is te koop bij vrijwel alle grote elektronicazaken. Vanwege de grote naamsbekendheid van Samsung is de headset al door aardig wat mensen aangeschaft. Wanneer je deze set koopt, kun je goed kennismaken met virtual reality.

Hoe werkt Gear VR?

Gear VR gebruikt het scherm van je smartphone en een set zeer nauwkeurig gefabriceerde lenzen om elk van je ogen van een beeld te voorzien. Doordat deze beelden een heel klein beetje van elkaar verschillen lijken deze beelden 3-dimensionaal en een serie sensoren zorgt ervoor dat deze beelden met je hoofd mee bewegen. Consumenten die een Samsung VR bril kopen gebruiken de headset massaal om ritjes te maken in virtuele achtbanen, virtuele schietpartijen in games te beleven of zelfs virtueel professionele sportevenementen te bezoeken.

Met welke telefoons kan ik Samsung VR gebruiken?

De huidige consumenten versie van Samsung Gear VR is te gebruiken met:

  • Samsung Galaxy Note 5
  • Samsung Galaxy S6, S6 Edge en S6 Edge+
  • Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

Deze Samsung VR headset is dus enkel met Samsung smartphones te gebruiken. Wil je met een andere smartphone virtual reality ervaren? Dan kan je kijken naar VR Box of Google Cardboard. Hoewel deze alternatieven veel van de functionaliteit van Gear VR missen, werken deze wel met bijna iedere recente smartphone en zijn ze in de aanschaf veelal iets voordeliger.

 

samsung gear vr kijkhoek web

 

Wat kan ik met Gear VR?

Hoewel je met Gear VR alle standaard virtual reality apps die zijn ontwikkeld voor Google Cardboard-achtige headsets kunt afspelen, vind je de beste content in de Oculus Store. Hier tref je games, video’s en andere applicaties die gebruik maken van virtual reality zoals die op een mobiele telefoon enkel in combinatie met de Samsung VR headset te ervaren is. Naast games als Proton Pulse, Ikarus en Deadhalls vind je er ook een Netflix applicatie, waarmee je in een virtuele lounge op je gemak je favoriete series en films bekijkt.

 

samsung gear vr menu web

 

Is nu het moment om Samsung Gear VR te kopen?

Heb je een Samsung smartphone die door Gear VR wordt ondersteund? Ben je nieuwsgierig naar wat virtual reality te bieden heeft, maar wil je meer functionaliteiten en een betere belevenis zoals die van Cardboard-achtige gadgets? Dan is Samsung Gear VR kopen het antwoord. Nu Gear VR kopen betekend namelijk direct virtual reality ervaren op een wijze die de duurdere Vive en Rift headsets benadert, zónder het bijbehorende prijskaartje. Dankzij de samenwerking met Oculus beschik je ook nog eens direct over een interessante collectie aan content om op je mobiele virtual reality headset af te spelen.

gear vr groot web

Compare items
  • Total (0)
Compare
0