HTC Vive

9.5 Total Score
HTC Vive is de meest veelzijdige VR bril

Volgens velen is de HTC Vive dé bril om in huis te halen wanneer je een optimale VR ervaring wilt beleven.

Beleef échte virtual reality met de HTC Vive

Wie ooit heeft gekeken naar Star Trek The Next Generation, herinnert zich ongetwijfeld de Holodeck. Een ruimte waar je een virtuele wereld kunt programmeren met interactieve karakters die zo uitgestrekt is als je maar wilt. Een virtuele wereld waarin je je vrij kunt bewegen en alles kunt meemaken, van training en ontspanning tot inspanning. Natuurlijk is dit nu nog Science Fiction, maar met de nieuwe generaties virtual reality-brillen uit onze tijd, komt de toekomst steeds dichterbij. Zeker met de HTC Vive, de meest geavanceerde vr bril die je kunt kopen, ontwikkeld door HTC in samenwerking met Valve Corporation. Dit is virtual reality zoals je dat nog nooit hebt meegemaakt.

HTC VR, bijzonder scherp beeld

Waar sommige andere vr brillen nog verlangen dat je min of meer statisch bent, geeft de Vive je letterlijk bewegingsvrijheid. Vive VR is virtual reality die zo reëel mogelijk overkomt, door het samenspel van een aantal factoren. Als eerste heb je natuurlijk de virtual reality headset zelf. Deze zit comfortabel op je hoofd en de camera’s aan de voorkant geven je een blikveld van 110 graden, wat dicht in de buurt komt van wat je in de normale wereld ook ervaart. Met een beeldresolutie van 2160 x 1200 en een hoge refresh rate zie je de virtuele wereld gewoon in optimale HD-kwaliteit. Ben je brildragend? De HTC Vive is uitgerust met verschillende, passend te maken voorkanten, zodat het altijd passend te maken is.

htc vive vrij rondlopen web

 

Voor hoeveel kan ik de Vive kopen?

De HTC Vive kost in de voorverkoop 899 euro. Dat is duurder dan bijvoorbeeld de PlayStation VR, maar brengt wel weer andere voordelen met zich mee. Zo ben je met de Vive niet beperkt tot een PS4, maar koppel je deze VR bril aan je pc.

Wanneer is deze VR bril te koop?

De bril kan inmiddels in de voorverkoop worden gekocht. In de eerste 10 minuten alleen zijn er al 15.000 exemplaren over de virtuele toonbank gegaan. We zijn heel benieuwd hoeveel van deze HTC Vive brillen er uiteindelijk zullen worden verkocht. Waarschijnlijk kun je de bril binnenkort bestellen bij alle grote elektronicazaken.

 

htc vive achterkant

 

HTC Vive, een wereld in beweging

En dan komt het mooie van de Vive. De headset is uitgerust met 32 bewegingssensoren. Deze worden gemonitord door twee strategisch geplaatste basisstations, die je bewegingen tot op de millimeter nauwkeurig kunnen registreren. Daarbij komt de revolutionaire combinatie van fotosensoren en lasertechnologie die alle objecten in de ruimte waarin jij je bevindt in kaart brengen, en ervoor zorgen dat jij, geheel in je virtuele wereld, ze altijd kunt ontwijken. Dit geeft je een virtuele wereld waarin vrij bewegen niet alleen mogelijk wordt, maar ook onderdeel van je beleving maakt. Je bent niet langer statisch, je hebt echt het gevoel dat je in een compleet andere wereld bent en beweegt. Dit is bijvoorbeeld niet mogelijk bij mobiele versies, zoals de Cardboard van Google of de Gear VR.

 

htc vive set web

 

Vive VR, een wereld van interactie

Waar gaat het bij virtual reality nou om? Je wilt meer dan alleen rondlopen en je vergapen aan schitterende beelden en onbekende vergezichten. Je wilt er ook iets doen. De beide controllers die je bij je draagt, zijn uitgerust met 24 sensoren die waarborgen dat elke actie die je uitvoert in de echte wereld, ook vertaald wordt naar de virtuele wereld van je keuze. Je meest subtiele bewegingen zet de HTC Vive om in een actie. En je weet het, pas als je interactie kunt hebben met een virtuele wereld, vervagen de grenzen tussen reëel en virtueel en heb je echt het idee dat je in een andere wereld bent aangeland.

 

 

Ontdek de mogelijkheden van de HTC Vive

Met de hardware van de HTC Vive wordt het voor jou mogelijk om virtual reality te ervaren als nooit tevoren. Maar welke wereld wil je dan betreden? Neem bijvoorbeeld het spel Elite: Dangerous, waarbij je een ruimteavontuur beleeft in een melkwegstelstel dat gebaseerd is op het onze. Deze wereld, die je zowel in single player als multi-player mode kunt betreden, staat garant voor een bloedstollend spannende ervaring die je in het dagelijkse leven nooit zult meemaken. Maar in de wereld van HTC Vive is het mogelijk en je zult het zo ervaren alsof het dagelijkse realiteit is. Virtual reality heeft met HTC VR een reuzensprong gemaakt richting de wereld die we vroeger alleen via Star Trek konden ervaren.

 

htc vive met controller web

Compare items
  • Total (0)
Compare
0