Homido

9 Total Score
Mooi instapmodel VR voor een lage prijs

Wil je kennismaken met de wondere wereld van VR, maar geen honderden euro's uitgeven? Dan is de kwalitatieve Homido bril een ware aanrader.

Betaalbare virtual reality met Homido

Wil jij het ook proberen, je eerste stappen zetten in de wereld van virtual reality? Je hebt groot gelijk. VR geeft letterlijk een totaal nieuwe dimensie aan de beleving van games en films. De ontwikkelingen op dit gebied gaan niet met stappen, maar met sprongen. Ben jij op zoek naar een mooi instapmodel dat gemakkelijk in het gebruik is en je toch een enerverende VR-totaalervaring geeft, lees dan zeker verder. We gaan hier nader in op de VR bril van Homido. Een headset waarvoor je alleen een goede smartphone nodig hebt.

Wat mag ik verwachten van Homido VR?

Je smartphone doet al het rekenwerk voor je Homido VR. Je klikt hem eenvoudig in de clip van je Homido VR bril. Vervolgens zorg je ervoor dat je uit je Playstore apps hebt geladen die geschikt zijn voor je headset. Wanneer je een headset van het Franse merk Homido gaat kopen, moet je wel in het bezit zijn van een smartphone van hoogstens 5,5 inch. Is je smartphone groter, dan zul je niet kunnen genieten van het totale blikveld. Heb je een groter formaat smartphone? Bekijk dan of de Google Cardboard, Samsung Gear VR of VR Box 2 betere opties zijn.
homido door de lenzen web

Waar kan ik de VR bril van Homido kopen?

Je kunt in heel veel winkels de VR headset van Homido kopen. Prijzen zijn relatief laag, omdat je gebruik maakt van je eigen smartphone. Besluit je de Homido te kopen, dan kun je alvast kennismaken met de wondere wereld van virtual reality.

Wat is de prijs om deze bril te kopen?

De prijs van de Homido ligt zo rond de 60 euro. Het is een beetje afhankelijk van de winkel waar je bestelt of je daar nog verzendkosten bij moet betalen.

Over de headset

Als je de VR bril op je hoofd zet, voel je dat hij licht van gewicht is en comfortabel zit. Zet hem goed en stabiel op je hoofd en hou er rekening mee dat elke beweging van je hoofd door de gyroscoop en versnellingsmeter in je smartphone wordt opgevat als een commando.

De Homido headset heeft twee lenzen die je zowel in horizontale als verticale richting kunt instellen, zodat het geheel past bij jouw gezichtsveld. Met schroeven stel je elke lens afzonderlijk in op je oog. Ben je in het dagelijkse leven een brildrager? Dat is geen probleem; juist door deze optie is het mogelijk om de lenzen zo in te stellen dat je zicht zo scherp mogelijk is.

 

homido boven
In het normale leven heeft een mens een blikveld van ongeveer 140 graden. Met Homido VR kom je in de buurt van 100 graden. Dit is echt genoeg om de indruk te wekken dat je ook werkelijk in een compleet andere wereld terecht bent gekomen. De scherpte van je beeld is wel afhankelijk van de resolutie van je smartphone. Komt deze in de buurt van 1920 x 1080, of is hij zelfs full HD, dan mag je een bijzonder scherp beeld verwachten. Bij een iets mindere resolutie zul je helaas toch individuele pixels blijven zien.

homido zijkant web

 

Wat kan ik allemaal met een Homido VR bril?

Je gaat natuurlijk niet zomaar Homido VR kopen, ook al is Homido wat prijs betreft bijzonder aantrekkelijk en krijg je bijzonder veel waar voor je geld. Speciaal voor de smartphone ontwikkelde VR games zijn er in overvloed. Het mooie is dat je alleen je headset en je smartphone nodig hebt, dus je kunt er overal van genieten. Films kijken via je Homido headset kan heel goed; misschien is het even wennen, maar het geeft je echt een mooi bioscoopeffect. Wil je ook in staat zijn om mooie PC-games af te spelen op je headset, hou er dan wel rekening mee dat hiervoor vaak extra software op je smartphone moet worden geïnstalleerd. Maar als je eenmaal een spel als Flight Simulator of een game waarin je een ruimtereis maakt in virtueel 3D hebt meegemaakt, wil je niet meer anders. Dat de Homido een prachtige VR ervaring biedt staat buiten kijf. Maar het kan nóg beter. Wie voor het allerbeste wil gaan kijkt naar een VR bril die je koppelt aan een externe computer. Dit kan bijvoorbeeld de HTC Vive of Oculus Rift aan een PC zijn, of een PlayStation VR aan een PS4.

homido onderdelen web

 

Nog even alles op een rijtje?

Homido is wat prijs betreft bijzonder aantrekkelijk. Je hebt uitsluitend je smartphone nodig, je headset kan volledig op jouw gezicht worden aangepast en het geeft je een zeer goede benadering van echte 3D. Schaf hem aan als je een instapmodel zoekt met prestaties die je eigenlijk bij een duurder model zou verwachten. Het zou zomaar kunnen dat Homido VR voor jou meer dan voldoende is. Twijfel je tussen de VR Box 2 en de Homido? Dan kan deze vergelijking je helpen.

 

homido met telefoon web

Compare items
  • Total (0)
Compare
0